ASSALAMUALAIKUM & SELAMAT MENERJAH =)

Tuesday, 23 August 2016

Dah Jumpa Shampoo Tanpa Sodium Laureth Sulphate. yeay!!

Assalamualaikum .. Hai..

Mesti ramai yg cari shampoo tanpa Sodium Laureth Sulphate kan?
sama la..eyla dari dulu cari. tp susah jumpa.. sebab mostly shampoo semua ada benda tu. sebab tu lah buih banyak.

tapi sekarang, eyla dah jumpa shampoo terbaik..
HABBATUS SAUDA HAIR TREATMENT SHAMPOO by Nurraysa Beauty :)

Pengasas betul2 pentingkan khasiat produk. dia tau ramai yg alami masalah rambut gugur. eyla sendiiri pun ada masalah rambut gugur. sekali sikat, dia punya gugur tu dah macam kena penyakit kanser wey! sumpah x tipu. ni pengalaman eyla sendiri ok!

lepas sekali je cuba shampoo Nurraysa, bila sikat je, 1 dua helai je gugur. MashaAllah betul2 berkesan shampoo ni. Padahal dah lebih 10 shampoo eyla pernah try. tengok iklan je beli..
tapi hampeh!
kali  ni baru betul2 berkesan

speciallnya Shampoo ni, korang tak perlu guna conditioner dah taw. sebab dalam 1 botol dah ada shampoo + perapi . Sangat2 JIMAT!!
2 in !
zaman ekonomi sekarang kan kita kena berjimat cermat. hihihi

HARGA pun berpatutan lah kan. sebabkan bahan2 yg digunakan bermutu tinggi.
memang tak dapat kat mana2 dah shampoo ni

SHAMPOO 2 IN 1
RM29.90 sahaja
Postage RM7sm/ RM 11ss

Harga asal RM35.00 sebotol
tak termasuk postage.

Mentang2 lah tengah promo ni, memang ramai yg dah grab. korang bila lagi? tak kan nk tunggu rambut habis baru nk beli. Cepat2 la bertindak sebelum terlambat :) Tak menyesal pun kalau korang beli. percaya la. :)

berminat nk order? Whatapp  +6013.531.4483 sementara tgh ada offer ni

Latest testimoni HAIR TREATMENT SHAMPOO drpd kawan Eyla. Rambut dah tak gugur merata2 dah. Bila sikat rambut pun selai dua je gugur . Alhamdulillah 😊

Siapa yg ada masalah rambut gugur u should try this. Confirm tak menyesal. 
👉TANPA SLES & TANPA PARABEN. 
👉WANGI
👉 SHAMPOO + CONDITIONER 2 IN 1
👉KKM APPROVED
Haritu adik ni mengadu kepala dia gatal2 teruk. Macam2 shampoo dah cuba. Tapi x jadi apa pun. Dia nak cuba #HairTreatmentShampooNurraysaBeauty URGENT! Terus esok tu eyla pos.

Lepas beberapa hari je guna.. terus dia bagi feedback ni. Ya Allah..syukur Alhamdulillah😊😊 

Produk hanyalah Asbab, eyla hanya bantu cadangkan produk yg terbaik. ALLAH yang menyembuhkan. 


Siapa nak? Cepat2 whatsApp Eyla k. 


📲 WhatsApp 013.531.4483



Thursday, 19 November 2015

SHAMPOO RAMBUT TANPA SODIUM LAURETH SULPHATE & PARABEN

Assalamualaikum. hai korang

sekarang ni susah sgt2 kan nak cari shampoo tanpa Sodium Laureth Sulphate (SLES)

jenuh gak la saya cari merata2 supermarket. tapi tak jumpa pon. org ckp SLES ni lah punca rambut gugur dan membuatkan rambut rosak.
saya ada masalah rambut gugur yg sgt2 truk. sekali sikat je sejambak ha kau gugur. Gila x stress? jenuh cari shampoo terbaik. Tgk iklan utk rambut gugur je, mesti beli. Tapi gugur jugak. sebb ade SLES tu kot. Bertahun menderita rambut gugur weiiii..


Nak pilih SHAMPOO, cari yang terbaik. Jangan sesekali tersalah pilih.

 Berikut adalah bahan-bahan yang harus Anda hindari saat Anda membeli shampo.

1. Sodium Lauryl atau Laureth Sulfate. Bahan shampo yang satu ini sering digunakan sebagai deterjen dan bahan pembersih di industri.

2. Dietanolamina. Ketika bahan kimia ini bergabung bersama bahan kimia lainnya untuk perawatan rambut Anda, dietanolamina dapat membentuk karsinogenik yang menyebabkan kanker. Karsinogen merupakan sifat mengendap dan merusak terutama pada organ paru-paru. Kondisi yang satu ini disebabkan oleh karsinogen. Zat-zat karsinogen menyebabkan kanker dengan mengubah asam deoksiribonukleat (DNA) dalam sel-sel tubuh, dan hal ini mengganggu proses-proses biologis.

3. Parabens. Kandungan parabens dalam shampo diketahui mempengaruhi tingkat estrogen, sehingga pada akhirnya menyebabkan ketidakseimbangan dalam tingkat hormon.

4. Formaldehida. Dikenal juga sebagai urea doazolidinyl, urea imidazolidinyl, dan quarternium-15, yang merupakan bahan yang biasa digunakan untuk pembalseman.

5. Isopropyl alcohol. Merupakan pelarut yang biasa ditemukan dalam larutan pewarna rambut dan lotion. Jika terhirup secara berlebihan, zat kimia ini dapat mengakibatkan sakit kepala, pusing, dan mual.

6. Propylene glycol. Digunakan sebagai bahan dasar pada shampo dan kondisioner rambut. Bahan kimia ini bisa dengan mudah menembus kulit dan menyerap protein di dalamnya. Alhasil, kulit jadi cepat kendur deh.

7. Sodium lauryl sulphate (SLS) & Sodium laureth sulphate(SLES). Dua jenis zat ini umumnya digunakan untuk kondisioner rambut. Keduanya bisa membatasi pertumbuhan rambut dan menyebabkan kerontokan. SLS juga dapat mengakibatkan katarak ketika diserap oleh kulit, meskipun tanpa adanya kontak langsung dengan mata.

8. DEA (diethanolamine), MEA (momoethanolamine) TEA (triethanolamine). Seringkali ditemukan dalam shampo, dan diketahui dapat memicu munculnya kanker.

9. FD & C Colour pigments. Pewarna dalam shampo ini dapat menyebabkan iritasi pada kulit kepala, bahkan hingga menyebabkan masalah pada saraf.

10. Formaldehyde. Bisa menyebabkan alergi, sakit kepala dan kelelahan. Selain itu, zat ini juga dapat melemahkan sistem kekebalan tubuh.

Demikian 10 bahan berbahaya yang sering ditemukan dalam sebotol shampo. Untuk itu, jadilan konsumen yang cerdas, dengan memilik produk yang aman dari bahan berbahaya tersebut


Dah masuk tahun 2015, akhirnyaaaaaaaaaaaa Eyla dah jumpa dah SHAMPOO TERBAIK

syukur sgt2 :)
Hair Treatment Shampoo drpd NurraysaBeauty. Ya Allah ni pengakuan jujur saya, saya pakai 2x je, rambut kurang gugur dah. Bila sikat rambut, seheali dua je gugur. Happy sgt2 taw.
Lepas tu tgk feedback org lain pun sama. semua rambut dh kurang ggur.
Hair Treatment Shampoo drpd NurraysaBeauty ni berasaskan HABBATUS SAUDA. takde SLES, takde PARABEN. 


SYAMPU 2 IN 1 Tak perlu keluarkan wang lebih untuk membeli pelembut dan perapi. JIMAT MASA & WANG 
♡kelebihan~ semua peringkat umur dan jantina (kanak2 umur 7 tahun keatas)~ merawat kegatalan kulit kepala~ merawat masalah kelemumur~ merawat dan mengurangkan masalah keguguran rambut.


♡Kandungan

- BETAINE ~ agen yg menguatkan akar rambut juga mempunyai vitamin B yg berkerja dari dalam dan luar rambut.


-CUKA LEMON ~ Mengurangkan kegatalan kulit kepala.~ Mencegah kelemumur.~ Mencegah keguguran rambut~ Mencegah rambut kering & kusam.


-CUKA DELIMA ~ Mencegah keguguran rambut.


-D PANTHENOL ~ melembabkan rambut lebih lama. Ini membuat rambut menjadi lebih bersinar.~ meningkatkan penghidratan pada kulit.~ Mengurangkan gatal & radang kulit.~ Mempercepatkan penyembuhan luka pada epidermis


-HABBATUSSAUDA OIL~ Membantu merangsang pertumbuhan rambut dengan lebih cepat.~ Memperkuatkan akar rambut.~ Meregenerasi rambut yg mula memutih.~ Mengurangkan rambut gugur.


-KALSIUM IKAN~ merangsang pertumbuhan rambut dengan lebih cepat.


-MENTHOL CRYSTAL~ Memberi efek dingin & sejuk pada kulit kepala.


-SALICILIC ACID~ Membantu mengurangkan masalah kelemumur dan mengangkat sel-sel kulit mati / kelemumur pada kulit kepala.


Siapa yg ada masalah rambut gugur u should try this. Confirm tak menyesal. 
👉TANPA SLES & TANPA PARABEN. 
👉WANGI
👉 SHAMPOO + CONDITIONER 2 IN 1
👉KKM APPROVED

Paling best, berangin je bila pakai. sebab ada mint.
kalau sakit kepala, pakai shmpoo ni, pun bole hilang :)

yg ada masalah kelemumur, gatal2 kepala pun ssuai!







Dah la JIMAT SHAMPOO + CONDITONER ( 2 in 1)
MURAH PULAAK TU
RM29.90 je
postage RM7

Kalau korang dah guna shampoo ni CONFIRM tak tukar lain dah. SERIUS!

Kalau nk order, boleh call no tertera kat gambar tu
013.531.4483

ig:eylalaura